СПОРТ

Неочекивана одлука Московљанке – Хрвату уручен отказ

Јелена Рибакина, казахстанска тенисерка руског порекла, донела је неочекивану одлуку пред почетак УС Опена и отпустила је Стефана Вукова, тренера са којим је сарађивала протеклих пет година.
Sputnik
Пред почетак УС Опена Јелена Рибакина могла би да буде једна од највећих фавориткиња за титулу, али питање је ко ће је ка томе усмеравати јер је одлучила да она и Стефано Вуков прекину сарадњу.
„Добар дан свима, после пет година Стефано и ја више не радимо заједно. Хвала му за његов рад на терену и желим му најбоље у будућности. Хвала на подршци“, објавила је Рибакина.
Хрватски стручњак био је са Московљанком у њеним најбољим тренуцима у каријери. Почели су сарадњу 2019. године, а три године после тога Рибакина је освојила трофеј на Вимблдону и постала је изузетна тенисерка.
Њени окршаји са Игом Швјонтек и Арином Сабаленком вратили су славу женском тенису, али сада је спремна за неке нове кораке.
Колико год је Вуков са једне стране био одличан избор за тенисерку из Москве, са друге стране се често полемисало о томе да је његов приступ превише груб. Рибакина је то демантовала, али сада је очигледно да није све било идеално.
За Рибакину је година добро почела, освојила је три титуле за кратко време у Бризбејну, Абу Дабију и Штутгарту, а уз то се за трофеј борила у Дохи и Мајамију. Међутим, други део сезоне није био блистав, а аларм се упалио када је у првом колу мастерса у Синсинатију поражена од Лејле Фернандес.
СПОРТ
Србија поражена на старту Европског првенства
Коментар