СВЕТ

Модијева порука из Кијева: Спреман сам лично да допринесем окончању сукоба

Индијски премијер Нарендра Моди, који је данас стигао у украјинску престоницу одмах након дводневне посете Пољској, позвао је Русију и Украјину да раде заједно на проналажењу излаза из кризе и напоменуо да је спреман лично да допринесе окончању сукоба.
Sputnik

„Обе стране морају заједно да седну и пронађу излаз из ове кризе. Желим да вас уверим да је Индија спремна да игра активну улогу у сваком настојању да се постигне мир. Ако могу лично да допринесем, волео бих да то учиним“, рекао је Моди током састанка са Владимиром Зеленским у Кијеву.

Премијер је поручио да решење украјинске, или било које друге кризе није на ратишту.
„Недавно, када сам отпутовао у Русију на састанак са председником Владимиром Путином, тамо сам такође јасно рекао да решење било ког проблема никада није на бојном пољу. Решење долази само кроз преговоре, дијалог и дипломатију, морамо да идемо напред, без губљења времена“, констатовао је он.
Раније је индијска телевизија НДТВ саопштила да је премијер Индије Нарендра Моди допутовао у прву посету Украјини од успостављања дипломатских односа између земаља 1992. године.
Моди је почетком јула посетио Русију и састао се са руским председником Владимиром Путином. Зеленски је тада осудио Модијеву посету Москви, а након критике шефа кијевског режима индијско Министарство спољних послова позвало је на разговор украјинског амбасадора Александра Полишчука.
СВЕТ
Индијски премијер допутовао у Кијев: Моди тражи решење за мир
Погледајте и:
Коментар