СПОРТ

„Грешнику“ се прашта – а „слабијима“ не

Преко ноћи је Јаник Синер постао „лош момак“ јер је иако је био позитиван на допинг тесту повлашћен, што није био случај са многим другим играчима. Један од њих је и Камил Мајрхжак, пољски тенисер, који је објаснио разлику између третмана који је он имао и који има први тенисер света.
Sputnik
Идеју Новака Ђоковића да оснује ПТПА како би помогао слабије рангираним тенисерима подржао је велики број играча, а сада се на примеру види колико је та идеја српског аса важна јер се никад јасније није видела разлика у третману између бољих и лошије рангираних тенисера.
Јанику Синеру опроштено је што је два пута био позитиван на допинг тесту јер је за све крив његов физиотерапует, а то је дубоко погодило Камила Мајрхжака, пољског тенисера, који је прошао кроз сличну ситуацију.
Мајржак је у децембру 2022. године био позитиван на чак четири допинг теста због чега је кажњен са 13 месеци суспензије. Касније је установљено да су тестови били позитивни због зараженог суплемента, а Пољак је имао и доказе који су то потврдили, међутим одлука није била промењена.
На терен се вратио без рејтинга у квалификацијама за УС Опен где је у трећем колу поражен од Белучија.
„Неколико сати пре меча, добио сам веома шокантну и екстремно болну вест из тениског света. Нећу да улазим у детаље због мог здравља и менталног стања, али чињеница да не могу чак ни ногу да ставим на тениски терен који није приватан за скоро сво време моје казне, док други нормално играју и остварују своје снове, иако су били у истој ситуацији, не да ми мира. Потпуно сам уништен и шокиран. Добро, можда нисам у праву. Али, кога брига шта каже играч који је лоше рангиран“, написао је пољски тенисер.
Додао је да је упркос свему поносан на себе што се вратио на терен.
„Срећан сам што се поново такмичим на једном великом турниру. Много је емоција на терену и ван њега“, написао је Мајрхжак.
Пољак је тренутно 169. тенисер на АТП листи.
СПОРТ
Звездина Стела и Партизанов Сергеј шампиони Србије
Коментар