СВЕТ

Немачко тужилаштво не искључује могућност да је напад на фестивалу био акт тероризма

Из канцеларије јавног тужиоца немачке покрајине Северне Рајне Вестфалије данас је саопштено да је могуће да је напад ножем у граду Золингену у којем су убијене три особе и повређено још седморо људи, био акт тероризма.
Sputnik
„До сада нисмо успели да идентификујемо мотив. Међутим, на основу свих околности, претпостављамо да се не може искључити почетна сумња да је реч о терористичком чину“, рекао је виши јавни тужилац Маркус Касперс на данашњој конференцији за новинаре, преносе медији.
Власти су потврдиле да је починилац, који је у бекству, у петак увече на градском фестивалу у Золингену на смрт избо три особе и повредио је још седморо људи, од којих четворо теже.
Према речима шефа полиције Дизелдорфа Торстена Флајса, у Северној Рајни-Вестфалији и широм Немачке у току су опсежне мере потраге и истражне радње.
Осумњичени је, према речима очевидаца изгледао као Арапин, а полиција у Золингену је прогласила стање опште опасности, пренео је локални лист Золинген Тагеблат.
Председник и канцелар Немачке Франк-Валтер Штајнмајер и Олаф Шолц поручили су данас да нападач мора бити убрзо ухваћен и најоштрије кажњен.
Погледајте и:
Коментар