СПОРТ

Новицки открио велику жељу: „Надам се да ће Јокић и Дончић играти заједно у Даласу“

Дирк Новицки, прослављени кошаркаш Даласа, после опроштајног меча Горана Драгића у Љубљани говорио је о томе како би волео да Никола Јокић и Лука Дончић заједно носе дрес Маверикса.
Sputnik
Горан Драгић окупио је велики број кошаркашких легенди, међу којима је био и Дирк Новицки. Чувени немачки кошаркаш дружио се са Николом Јокићем и Луком Дончићем после чега је објаснио да би волео да их види у истом тиму.
„Надам се да би Јокић и Дончић заједно могли да играју у Даласу. Нисам сигуран да ли ће се то икад догодити, али они су у групи најбољих играча света. Тренутно можда и најбољи“, рекао је Новицки за „Јурохупс“.
Имао је прилике Новицки да види колико се добро слажу српски и словеначки ас.
„Имају сјајан однос, поштују се и воле искрено. Проводе време заједно. Нисам сигуран, али свакако да ми желимо да Лука у Даласу остане што дуже може. Надајмо се да тамо и заврши каријеру. Волим Јокићеву игру, игра кошарку страсно и има велики ниво вештина. Обојица су невероватни играчи“, истакао је легендарни немачки кошаркаш.
Говорио је и о тренерском послу у ком како каже себе не види.
„Не видим себе у тренерском послу. Ствари брзо могу да се промене, али не видим себе као тимског тренера. Више себе видим као индивидуалног тренера. Са ФИБА сам био на свим великим турнирима. Имамо породичну канцеларију у Даласу. Учим нове ствари и имам нова интересовања. Држаћу се кошарке, али нисам сигуран у ком капацитету“, закључио је Новицки.
СПОРТ
Стефан пред финале поручио: Желимо да уживамо у игри
Коментар