РУСИЈА

Стиже појачање: Русија тестирала најновији ракетни систем „панцир”

Најновији противваздушни ракетни систем „панцир-СМ-СВ” тестиран је у зони специјалне операције и данас је незамењив на курском правцу, где се формирају нова логистичка чворишта, пише портал „Рг.ру“.
Sputnik

Систем „панцир“ заснива се на шасији ГМ-352М1Е и предвиђен је за противваздухопловну и противракетну одбрану, како током марша у позадини тако и у зони близу фронта, наводи Телеграм канал „Руское оружие“ на који се лист позива.

Гусеница ГМ-352 обезбеђује систему високу проходност на беспућима, што му омогућава приступ местима где су постављени понтонски мостови. Међутим, главна предност „панцира“ је нови осматрачки радар на бази активне фазне антенске решетке (АФАР).
Борбени комплет може укључивати стандардне двостепене противваздухопловне вођене ракете 57Е6 и брже ракете дужег домета 57Е6М. Оне лете на удаљеност до 40 километара брзином 1.800 метара у секунди. Други борбени комплет укључује ракете ТКБ-1055 за сузбијање већих ракета испаљених из вишецевних ракетних бацача и дронова противника са
Специјална операција у Украјини
Руски „панцир“ успешно обара америчке ракете „атакамс“ током специјалне војне операције
Погледајте још:
Коментар