Специјална операција у Украјини

Русија извела интензивне нападе на украјинске објекте: Који су циљеви погођени

Оружане снаге Русије извеле су јутрос интензивне нападе на виталне енергетске објекте Украјине, које су обезбеђивале рад војно-индустријског комплекса земље, саопштило је Министарство одбране Русије.
Sputnik
У саопштењу се додаје да су напади изведени високопрецизним оружјем ваздушног и поморског базирања, оперативно-тактичком авијацијом Ваздушно-космичких снага Русије и јуришним дроновима.

„Објекти руских напада били су електричне подстанице у Кијевској, Виницкој, Житомирској, Хмељницкој, Дњепропетровској, Полтавској, Николајевској, Кировоградској и Одеској области“, наводи се у саопштењу.

Министарство истиче да је интензиван напад руских снага довео до прекида у снабдевању електричном енергијом, онемогућен је железнички превоз оружја и муниције.
Такође, услед групног напада, које су извеле руске снаге, уништене су гасне компресорске станице у Лавовској, Ивано-Франковској и Харковској области, а које обезбеђују функционисање гасно-транспортног система Украјине.
Поред тога, војна авијација Русије извела је нападе на складишта авионског наоружања, које су Кијеву предале западне земље, а које се налазило на војним аеродромима у Кијевској и Дњепропетровској области.
Погледајте и:
Коментар