СПОРТ

Кецмановић је свестан да је прошао кроз „иглене уши“: „Цедио сам се после првог сета!“

Миомир Кецмановић, српски тенисер, нашао се на ивици пораза на старту УС Опена, али је на крају прошао даље предајом Јапанца Јошихита Нишиоке.
Sputnik
Кецмановић је успео да избори пети сет где је одигран само један гем.
„Драго ми је да сам успео да извучем на мишиће. Тежак меч, имао сам осећај да играм против зида, у неким моментима нисам знао шта да радим. Услови су овде очајни, споро је и тешко, што ми никако не одговара. Одиграо сам боље него претходних недеља и успео некако да победим“, рекао је Кецмановић.
Јапанац је био надомак победе, у четвртом сету је водио 5:3, имао и две меч лопте, у петом су га ухватили грчеви, а српски тенисер му је понудио и помоћ.
„Био је брат у тим тренуцима. Дао је једну дуплу, испоштовао ме максимално. Покушавао сам да не одустанем, да дам све од себе и данас је упалило. Питао сам га хоће ли воду, гел, али када се то деси, мораш да истрпиш“.
Следећи ривал је Лоренцо Мусети.
„Неће се много трчати, исто лагано. Да се опоравим што боље могу, то је циљ. Добио сам га прошли пут, ко зна, све може да се деси. Сутра ћемо да спремамо меч, он игра добро у последње време“.
Нису му пријали услови у Њујорку.
„Није колико је вруће, него је спарно. Већ после првог сета сам се цедио. Срећа па се сунце склонило иза облака, тада је било мало лакше“.
Миомир истиче да је волео да игра у САД на бетону док се играло лоптицама марке Пен.
„Вилсон лопте ми не одговарају – бушне су, лаке, тешко се контролишу, у Синсинатију, лети на све стране. А овде је лопта као камен. Сви су рекли да су ужасне лопте овде у САД, нисам само ја. Генерално, много се мењају лопте, превише. Увек физички могу да будем још бољи, да будем бржи, нижи на лопти, да одузимам више времена противнику и да будем агресивнији. Сервис би такође могао да буде бољи. Мислим да још нисам лупио плафон“, истакао је Кецмановић.
Коментар