РУСИЈА

Такер Карлсон: Хапшење Дурова у Француској – одлика диктатуре

Хапшење оснивача Телеграма Павла Дурова у Француској је карактеристика диктатуре, изјавио је амерички новинар Такер Карлсон.
Sputnik

„Администрација америчког председника Џозефа Бајдена охрабрује Француску и (председника Емануела) Макрона да ухапси власника и оснивача Телеграма Павла Дурова, који се сада налази у француском затвору. Сматрам да је то обележје диктатуре“, рекао је Карлсон током разговора са Робертом Кенедијем Млађим, независним кандидатом за председника Сједињених Америчких Држава који је обуставио своју предизборну кампању.

Кенеди Млађи се сагласио: „изгубили смо Европу, у Европи сада не постоји слобода говора“.
Претходно, председник руске Думе Вјачеслав Володин изјавио је да иза хапшења оснивача Телеграма Павла Дурова стоји Вашингтон и додао да је америчком председнику Џозефу Бајдену важно да уочи председничких избора стави Телеграм под контролу.

Хапшење Дурова

Подсетимо, француски медији су у суботу увече јавили да је оснивач Телеграма Павле Дуров приведен на аеродрому „Бурже“. Дуров је приведен када је излазио из приватног авиона, који је наводно стигао из Азербејџана.
Тужилаштво у Паризу је објавило списак од 12 кривичних дела која му се стављају на терет.
Међу њима су саучесништво у набавци, транспорту, поседовању, понуди или продаји дрога, као и саучесништво у превари коју је извела организована банда, преносе француски медији.
Француско правосуђе се интересује за друштвену мрежу Телеграм због недостатка модерације и акција за сузбијање трговине дрогом на тој платформи, али и због спречавања ширења садржаја педофилског карактера.
Правосудне власти такође истражују у оквиру овог правног поступка оптужбе за "одбијања на захтев надлежних власти комуникације информација или докумената неопходних за реализацију и коришћење пресретања дозвољених законом".
Француски председник Емануел Макрон негирао је да је притвор оснивача друштвене мреже Телеграм Павла Дурова политичка одлука.
СВЕТ
Ко је Павле Дуров – човек против кога је устао цео западни свет
Погледајте и:
Коментар