РУСИЈА

Путин на вези са Алијевом: Русија спремна да помогне у изради мировног споразума Бакуа и Јеревана

Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са лидером Азербејџана Илхамом Алијевом. Два државника разменила су, између осталог, мишљења о актуелној ситуацији у Закавказју, укључујући припрему азербејџанско-јерменског мировног споразума, саопштио је Кремљ.
Sputnik
У саопштењу се истиче да је руска страна потврдила спремност да и даље пружа сву могућу помоћ Бакуу и Јеревану приликом израде релевантних узајамно прихватљивих одлука.
Поред тога, Путин и Алијев размотрили су делимитацију граница и деблокаду транспортних комуникација.
„Лидери су изразили задовољство због успешних резултата недавне државне посете руског председника Азербејџану. Наглашено је да ће доследна реализација споразума постигнутих током посете допринети даљем унапређењу руско-азербејџанских односа савезништва и парнерства“, наводи прес служба Кремља.
Претходно, Путин је средином августа боравио у посети Азербејџану у оквиру које је усвојена заједничка изјава у којој се истиче да су лидери договорили да наставе јачање односа заснованих на принципима међусобног поштовања државног суверенитета и територијалног интегритета и немешања у унутрашње ствари једних других.
СВЕТ
Енергетика, безбедност, коридори: Шта су се све договорили Путин и Алијев
Погледајте и:
Коментар