РУСИЈА

Захарова о посети ИАЕА Курској нуклеарки: Потребан објективнији став ради спречавања катастрофе

Русија жели да Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА) објективније и јасније изражава свој став, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.
Sputnik

„Видимо и процене и рад ове структуре (ИАЕА), али сваки пут желимо објективније и јасније изражавање става ове структуре не у корист наше земље, не у корист потврде становишта Москве, већ у корист чињеничног стања и зарад једног конкретног циља: осигурања безбедности и спречавања развоја катастрофалног сценарија ка којем кијевски режим све гура“, рекла је Захарова за радио Спутњик.

Према њеним речима, Москва редовно доставља ИАЕА сву неопходну документацију о ситуацији око руских нуклеарних објеката у циљу спречавања могућег инцидента због терористичке активности Кијева.
Делегација ИАЕА предвођена директором Рафаелом Гросијем посетила је претходно Курску нуклеарну електрану и град Курчатов. Гроси је након посете нуклеарки изјавио да је ситуација „озбиљна“. Према његовим речима, спречавање нуклеарног инцидента је од „виталне важности“.
СВЕТ
Уједињене нације забринуте због ситуације око Запорошке и Курске нуклеарке
Погледајте и:
Коментар