СПОРТ

Стојковић се огласио поводом Влаховића, Митровића и Сергеја: „Нема простора за спекулације“

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић за прве две утакмице у „А” дивизији Лиге нација против Шпаније и Данске неће моћи да рачуна на Александра Митровића, Сергеја Милинковића Савића и Душана Влаховића.
Sputnik
Стојковић се огласио тим поводом.
„Што се тиче Влаховића, Сергеја и Митра ствари су врло једноставне. Влаховић ме је звао и рекао да има породичне проблеме. У то не улазим и надам се да ће то што има решити на позитиван начин, што му искрено желим. Митровић и Сергеј практично све време играју у Ал Хилалу под повредама. Момци су се јавили, причали смо, разумем све, хоће да искористе време како би те повреде санирали. Код Митровића је проблем задња ложа, код Сергеја бол у леђима, игра под инјекцијама, мислим да је реч о пршљену“, рекао је Стојковић.
И наставио...
„С обзиром на то да смо склони различитим спекулацијама, овим желим да нагласим да нема простора за тако нешто. У понедељак је конференција за медије, на којој ћемо разговарати детаљније о многим темама, као и о нашим циљевима у Лиги нација, али пре свега, припреми за утакмице у квалификацијама за Светско првенство 2026. године. Одлазак на треће велико такмичење у низу биће наш приоритет у наредном периоду”, изјавио је Стојковић.
После отказа Митровића, Влаховића и Милинковић-Савића селектор Стојковић ће коначан списак играча на које ће рачунати у прва два меча Лиге нација објавити у петак, 30. августа. Србија на старту групе А4 Лиге нација 5. септембра дочекује браниоца титуле у том такмичењу и актуелног првака Европе Шпанију, а три дана касније гостује у Копенхагену против Данске, селекције која је елиминисала "орлове" са ЕП ремијем без голова у мечу последњег кола групе Ц.
Коментар