СВЕТ

Израел и Хамас пристали на три паузе ради вакцинације деце у Гази

Израелска војска и палестински Хамас пристали су на три одвојене тродневне паузе у борбама у различитим деловима Појаса Газе, како би се омогућило вакцинисање око 640.000 деце против дечије парализе, рекао је Рик Пиперкорн, високи званичник Светске здравствене организације за регион.
Sputnik
Он је напоменуо да ће кампања почети у централном Појасу Газе тродневном паузом у борбама, након чега ће уследити још две тродневне паузе на југу и северу енклаве.
Пиперкорн је додао да постоји договор да се хуманитарна пауза у свакој зони продужи на четврти дан ако буде потребно, преноси Ројтерс.
СЗО је 23. августа потврдила да је најмање једна беба парализована вирусом полиомијелитиса типа 2, што је први такав случај на тој палестинској територији у последњих 25 година.
Хуманитарна јединица израелске војске (ЦОГАТ) саопштила је у среду да ће кампања вакцинације бити спроведена у координацији са израелском војском "као део рутинских хуманитарних пауза које ће омогућити становништву да стигне до медицинских центара у којима ће се вакцинисати".
Погледајте и:
Коментар