РУСИЈА

Макрон: Дао сам држављанство Дурову, али нисам планирао вечеру са њим у Паризу

Француски председник Емануел Макрон рекао је да није био упознат са доласком оснивача Телеграма Павла Дурова у Француску и да није планирао састанак са њим.
Sputnik
„Уопште нисам знао за долазак господина Дурова у Француску... Није тачно да сам некога позивао... Нисам требао да се сретнем са господином Дуровом ни крајем прошле недеље, ни наредних дана. Нисам био упознат са тим да он намерава да дође у Француску“, рекао је он на конференцији за новинаре са српским колегом Александром Вучићем, коментаришући медијске наводе да је Дуров на превару ухапшен на аеродрому у Паризу, под изговором да га је француски председник позвао на вечеру.
Осврнувши се на то да је он Дурову дао држављанство Француске, Макрон је рекао да он потпуно стоји иза те одлуке.
"Радило се о стратегији где смо желели да омогућимо женама и мушкарцима, спортистима, уметницима, који желе да науче француски језик, који желе да развијају иновације, када они желе да добију држављанство ми смо им давали. Ја сам дао држављанство господину Дурову, као што сам дао и другима. Мислим да је то нешто добро за нашу земљу и наставићу да радим то уз поштовање правила која сам овде споменуо", рекао је он.
Ништа више о томе не знам и нормално је да не знам ништа о томе јер се ради о држави права и правосудним органима који су независни, поручио је Макрон.
Француски председник Емануел Макрон, прогоном Павла Дурова, ради нешто слично ономе за шта је раније неосновано оптуживао друге, сматра званична представница Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Мислим да ће следеће питање за Макрона бити: „Какав је осећај бити у кожи оних које си јуче неосновано оптуживао за оно што данас сам радиш?“, истакла је она на Телеграму.
„На основу многобројних захтева, Емануелу из сунчаног Париза пуштамо песму Depeche Mode - “Try walking in my shoes”“, додала је Захарова.
РУСИЈА
Кремљ о „случају Дуров“: Пружићемо помоћ
Коментар