СПОРТ

Рус је ушао у историју – а онда послао поруку критичарима: Молим вас, не ударајте човека када падне

Карен Хачанов, руски тенисер, поражен је од Британца Дена Еванса у најдужем мечу у историји УС Опена, а после тако тешке и исцрпне борбе добијао је ружне коментаре јер је у петом сету испустио велику предност. Због тога је Рус одлучио да се огласи и пошаље важну поруку.
Sputnik
Нестварних пет сати и 35 минута трајала је борба Карена Хачанова и Дена Еванса на УС Опену. Сигурно би трајала краће и тај меч не би ушао у историју да је руски тенисер искористио велику предност од 4:0, али Британац је преокренуо и на крају славио.
Разумљиво, Хачанов је после овог болног пораза био и физички и ментално сломљен, а морао је да се суочава и са ружним коментарима на друштвеним мрежама што га је натерало да се огласи.
„Имао самједан од најдужих и најемотивнијих мечева у каријери. Данас сам се пробудио са осећајем да сам претучен палицом. Трудио сам се да то уопште не покажем, али после пет и по сати у петом сету сам имао грчеве по целом телу. Не покушавам да кажем да сам изгубио због овога. Не. То није изговор. Имали смо исте услове са мојим противником и на крају је била психичка борба. Изузетно сам скрхан и разочаран што на крају нисам успео да дођем до победе. Али желим да истакнем да је после оваквих мечева, оваквих болних пораза изузетно тешко психички изаћи на крај са овим. Професионални спорт се често повезује са менталном снагом, али вам мало људи говори о овом менталном умору, сагоревању, самокритици и осећају очаја. Молим вас, молим вас за поштовање. Не ударајте човека када падне. Можда сам пао, али дефинитивно нисам завршио! Сигуран сам да могу да преболим ово, да урадим прави посао и да се вратим на терен боље него раније. Бићу захвалан за сву подршку коју добијем. Будимо љубазни једни према другима. Мање мржње а више љубави и свет ће постати боље место“, гласила је порука Хачанова.
Рус је тренутно 22. тенисер света и далеко је од своје најбоље форме, али је ове године у Дохи показао да уме да се врати и освојио је титулу.
Нема сумње да Карен заиста има још много тога да прикаже.
СПОРТ
Стојковић се огласио поводом Влаховића, Митровића и Сергеја: „Нема простора за спекулације“
Коментар