СВЕТ

Америчка полиција подиже оптужницу против мушкарца због инцидента на Трамповом скупу

Мушкарац који је у петак упао у простор за штампу на митигу председничког кандидата републиканаца Доналда Трампа у Џонстауну, у Пенсилванији, суочиће се са кривичном пријавом, саопштила је данас полиција.
Sputnik
Шеф полиције Џонстауна Ричард М. Причард потврдио је данас агенцији АП да је мушкарац ухапшен, пуштен и да ће бити званично оптужен следеће недеље.
Причард је рекао да ће се мушкарац, чији ће идентитет бити откривен када буде подигнута оптужница, суочити са прекршајима на општинском суду због изазивања нереда, пружања отпора хапшењу и ометања јавног окупљања.
Инцидент се догодио у петак недуго након што је Трамп упутио критике на рачун највећих америчких медијских кућа због, како је рекао, лошег извештавања и фаворизовања демократске кандидаткиње Камале Харис.
Мушкарац је прешао баријеру која је окруживала медијски простор и почео да се пење иза стуба где су били смештени телевизијски репортери и камере, показао је снимак инцидента који је на друштвеним мрежама објавио репортер Си-Би-Ес њуза.
Људи који су били у његовој близини покушали су да скину мушкарца са стуба и брзо су им се придружили полицајци и шерифови заменици, који су употребили електрични шокер.
''Има ли негде нешто забавније од Трамповог митинга?'', рекао је Трамп, док су окупљени тапшали полицајцима док су одводили ухапшеног мушкарца, а касније током скупа ухапшен је још један мушкарацу одвојеном инциденту.
АП наводи да тренутно није познато који су разлози упада у простор за медије, док је Трампова кампања мушкарца покушала да представи као противника бившег председника.
Како се наводи, критике упућене медијима су честа тема на Трамповим митинзима, а неколико тренутака пре јучерашњег инцидента, републиканац је поновио своју тврдњу да су ''медији непријатељ народа''.
Од атентата на Трампа на митингу у оближњем Батлеру у јулу, на политички догађајима у САД су појачане контроле безбедности.
Погледајте и:
Коментар