СВЕТ

Објављен узрок пада хеликоптера иранског председника

Хеликоптер иранског председника Ибрахима Раисија срушио се 19. маја у провинцији Источни Азербејџан на северу земље након удара у планину у условима магле, саопштио је Генералштаб Оружаних снага Ирана.
Sputnik
„Главни узрок пада хеликоптера биле су лоше временске прилике у региону у пролеће, односно изненадно формирање густе масе магле док се (хеликоптер) кретао навише и судар хеликоптера са планином“, саопштио је Генералштаб у свом коначном извештају након истраге катастрофе.
Хеликоптер у којем су се налазили ирански председник Раиси, министар спољних послова Амир Абдолахијан и други званичници, срушио се 19. маја у региону Верзеган на северозападу земље. Ујутро 20. маја, ирански потпредседник Мохсен Мансури потврдио је извештаје о погибији председника и његове делегације у несрећи. Делегација се враћала након посете Азербејџану, где су Раиси и његов азербејџански колега Илхам Алијев учествовали на церемонији отварања хидроелектране „Гиз Галаси“ и пуштања у рад хидроелектране „Худаферин“ на пограничној реци Аракс.
СВЕТ
Огласио се Генералштаб Ирана поводом истраге о погибији Раисија
Погледајте и:
Коментар