РУСИЈА

Суморни дани за Украјину: Русија производи више оружја него што Запад испоручује Кијеву

Савезници Украјине се суочавају са потешкоћама у испуњавању обећања везаних за војне испоруке Кијеву, док обими руске одбрамбене производње премашује западне, пише Блумберг, позивајући се на сопствене изворе. У исто време, украјински напад на Курску област није успео да промени суморну ситуацију у земљи, наводи агенција.
Sputnik
„Украјински савезници се из петних жила труде да испуне обећања дата раније ове године, како би ојачали ратом истрошене системе противваздушне одбране. Неколико савезника НАТО-а тек треба да испуни своје обавезе потврђене на јулском самиту Алијансе у Вашингтону“, наводи се у чланку.
Уз потешкоће у снабдевању Украјине оружјем, приметна је способност руске економије да обезбеди производњу одбрамбених производа, укључујући ракете и муницију у обиму који превазилази способност Запада по питању слања оружје Оружаним снагама Украјине, прецизирају аутори.
У чланку се наводи да су Оружане снаге Украјине у дефициту са оружјем и да не могу да обуздају напредовање руских снага на територији ДНР.
Осим тога, уочен је пад производних капацитета Украјине као резултат уништења енергетске инфраструктуре земље.
„Ти догађаји представљају суморан тренутак за Украјину која је изгубила велики део својих капацитета за производњу електричне енергије. Изгледи за обнављање струје пре грејне сезоне су све тежи“, закључак је Блумберга.
Специјална операција у Украјини
Медведчук: Зеленском је рат шоу бизнис - промовише офанзиву на Курску област која је већ пропала
Погледајте и:
Коментар