СПОРТ

Ништа од судара Ђоковића и Циципаса у Београду

Тениска репрезентација Србије пред собом има меч у Дејвис Купу против Грчке, а како је најавила највећа звезда нашег противника, Стефанос Циципас, он неће играти на овом мечу! Њега мучи повреда леђа, због које ће пропустити дуел у Пиониру.
Sputnik
Циципас, који има 26 година, двоструки је гренд слем финалиста, освајач завршног мастерса и има укупно 11 трофеја у каријери. Најбољи ранг за садa му је треће место.
„Драги пријатељи и навијачи репрезентације Грчке у тенису, моје срце ми је дало савет још једном подржим национални тим. Међутим, глас мог тела, на хитан начин ми је то забранило, те не могу да се такмичим у мечу против Србије у Дејвис купу. Повреда леђа коју сам задобио током учешћа на УС Опену приморава ме да пратим посебан програм рехабилитације како бих се што пре вратио на терен. Са великом тугом објављујем своју одлуку да се не такмичим следеће недеље у Београду. Чувам успомене које смо доживели прошлог фебруара у Ано Лиосији. Тада, црпећи снагу од грчких навијача који су били на трибинама, победили смо Румунију и сви заједно прославили велики успех у Светској групи и Дејвис купа. Желим нашем Националном тиму пуно среће у тешком мечу против Србије. Са своје стране, учинићу све што је могуће да у следећем такмичарском изазову нашег Националног тима опет будем у стању да се такмичим са националним грбом на грудима“, написао је Циципас.
За Грчку ће наступити Петрос Циципас, Стефаносов брат који је специјалиста за дубл, затим Јанис Силас, 783. на АТП листи, као и Аристотелос Танос (713) и Деметрис Азоидис, који није у првих 1000.
Овај обрачун је на распоред од 13. до 15. септембра у дворани Александар Николић, а нашу репрезентацију ће предводити Новак Ђоковић.
СПОРТ
Нова медаља за Србију – златна!
Коментар