РУСИЈА

Антонов: Санкције су за САД постале спорт

Појачавање санкционог притиска постало је својеврсни политички спорт за америчке власти, сматра руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.
Sputnik
„Стиче се осећај да је за локалне власти санкциони притисак постао својеврсни политички спорт. Демократски тим (демократска администрација САД) га упражњава, стварајући разне препреке, са невероватним ентузијазмом“, наводи се у коментару амбасадора објављеном на Телеграму руске дипломатске мисије.
„При томе се све чешће ради о покушајима да се притисак изврши не само на Русију, већ и на треће земље. Да сви играју како они свирају, односно за доларе“, нагласио је Антонов.
Како је навео, санкционе мере које су предузеле америчке власти, јачају уверење светске заједнице да доларски систем носи значајне ризике.
„Сви овакви кораци само јачају уверење разумног дела светске заједнице да долароцентрични систем има своје ризике – и то значајне. Они подстичу интересовање за алтернативне канале за изградњу економских веза. Убрзавају кретање ка мултиполарности“, истиче Антонов.
„Стога ће Вашингтон морати сам себи да окачи медаљу у надметању за прижељкиване санкционе победе“, закључио је шеф руске дипломатске мисије.
Сједињене Америчке Државе су у среду увеле санкције медијској групи „Русија севодња“, РИА Новости, РТ, Спутњику, Раптлију. Нове санкције уведене су и главној уредници медијске групе Маргарити Симоњан и највишем врху овог ТВ канала.
РУСИЈА
„Желе да се реше непријатне истине“: Руски амбасадор о новим санкцијама САД против Спутњика и РТ
Погледајте и:
Коментар