Специјална операција у Украјини

Немачки генерал: Након ослобађања Красноармејска на украјинском фронту настаје нова ситуација

Заузимање Красноармејска (украјински назив Покровск) од стране руских трупа довешће до промене целокупне ситуације на фронту, сматра немачки генерал Роланд Катер.
Sputnik
„Они (Русија) ће добити централни град који је важан са логистичког становишта. Тамо пролазе железничке пруге и ауто-путеви. И тада је за Украјину ово фундаментално нова ситуација“, рекао је Катер у интервјуу за немачку телевизију „Велт“.
Према генераловим речима, украјинско руководство ослабило је своје положаје у овом делу фронта слањем трупа у Курску област.
„Руси такву грешку нису направили“, оценио је он.
Красноармејск је регионални центар на северозападу ДНР. У граду се налази велики железнички чвор и кроз њега пролазе путеви који повезују Доњецк са Дњепропетровском области Украјине. Осим тога, Красноармејск је повезан железницом са градовима које контролише Кијев на северу ДНР – Краматорском и Славјанском.
Председник Русије Владимир Путин је у четвртак на пленарној седници Источног економског форума у ​​Владивостоку изјавио да је Кијев нападом на Курску област хтео да унервози Русију и заустави офанзиву руске војске на Донбас, али му то није успело.
РУСИЈА
Путин: Украјина трпи огромне губитке – прети пуцање фронта /видео/
Погледајте и:
Коментар