РУСИЈА

„Није ни њима јасно кога ограничавају“: Москва о новим америчким санкцијама против руских медија

Новим санкцијама против руских медија Вашингтон је сам себе надмашио, јер ни сами Американци нису могли у потпуности да се изјасне против кога су биле усвојене рестриктивне мере, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.
Sputnik
„Превазишли су сами себе, јер за разлику од претходних напада на руске новинаре, главне уреднике медијских корпорација, овога пута се догодило нешто необично: чак ни америчке власти нису могле да у потпуности објаве мере које су усвојене“, рекла је Захарова на Источном економском форуму коментаришући нове санкције.
Она је прецизирала да нико до краја не схвата против којих новинара или главних уредника су усвојене мере.
„Овде има и русофобије и напада на слободу говора, и дискриминације, као и најпрљавијих игара америчке дубоке државе у циљу манипулације у оквиру изборног циклуса“, истакла је портпарол.
Претходно, Сједињене Америчке Државе увеле су санкције медијској групи „Русија севодња“, „РИА Новости“, РТ, Спутњик, Раптли. Нове санкције тичу се и главног уредника медијске групе „Русија севодња“ и РТ Маргарите Симоњан и бројних топ-менаџера овог ТВ канала.
Као разлог за увођење санкција истиче се наводни "непријатељски утицај на председничке изборе у Америци".
Погледајте и:
Коментар