Специјална операција у Украјини

„Индијски Џејмс Бонд“ ће покушати да реши украјински проблем

Саветник индијског премијера за националну безбедност Аџит Довал, који је у тој земљи назван „индијски Џејмс Бонд“, допутоваће у Русију, где ће разговарати о решењу сукоба у Украјини, преноси телевизија Индија Тудеј, позивајући се на неименоване изворе.
Sputnik
Довал ће допутовати у Русију, где ће учествовати на састанку представника земаља БРИКС, надлежних за питања безбедности, који ће бити одржан 10-12. септембра у Санкт Петербургу.
Саветник Нарендре Модија намерава да се састане са председником Русије Владимиром Путином и разговара са њим о мировним иницијативама у Украјини.
Како јављају медији, Моди је најавио Путину Довалову посету Русији током телефонског разговора у августу након посете индијског премијера Украјини.
У јулу је индијски премијер посетио Москву где је разговарао са председником Русије. Моди је на састанку рекао да се до решења не може доћи путем рата и да је потребан дијалог. Кремљ је тада саопштио да су Путин и Моди на конструктиван начин разговарали о решавању сукоба у Украјини, да су се том приликом појавиле нове идеје. Шеф индијске владе није понудио да постане посредник, већ је само разменио ставове са председником, објаснили су они. У заједничком саопштењу након преговора, они су истакли да се сукоб мора решити дипломатским путем у које су укључене обе стране.
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Велики губици украјинских снага; У близини граница Белорусије сконцентрисано 14.000 војника
Коментар