СПОРТ

Иви се диве од Америке до Србије: „Новак ми је инспирација“

Ива Јовић, талентована америчка тенисерка српског порекла, има само 16 година, а већ прави феноменалне резултате. На УС Опену је стигла до другог кола, а потом је причала о Србији, Новаку Ђоковићу и томе због чега је одлучила да се бави тенисом.
Sputnik
Са само 16 година млада Ива Јовић не само да је играла главни жреб УС Опена већ је успела да оствари и победу у првом колу против Магде Линет, а онда је у другом колу намучила Катарину Александрову из Русије.
Није успела да победи, али је успела да освоји срца не само америчке већ и српске публике.
„Рекла бих хвала сваком што ме гледа и прати, што ми желе најбоље. Играм за Америку, али је фино видети да ме у Србији гледају и желе најбоље“, рекла је Јовићева.
Ивин отац је Србин, а мајка Хрватица, а онда се труди да што чешће може посети Србију.
„Мој тата је из Лесковца. Мама ми је из Сплита, али се касније преселила у Београд. Идем у Лесковац. Прошлог лета сам ишла, овог лета сам била у Београду и мало у Лесковцу. Имала сам мало тренинга у Лесковцу, али наравно, у Београду их има мало више. Тренирала сам са Петром Ђукићем у Београду, а у Лесковцу у Тениском клубу Шумице“, објаснила је млада тенисерка.
Тенис није био Ивина једина љубав јер је упоредо тренирала и гиманстику и пливање.
„Помогли су ми ти спортови физички, за развој. Мислим да је добро за тело и научите много ствари. Како играти за тим, како се фокусирати, и једноставно бити свестран спортиста“, истакла је талентована Ива.
Говорила је и о томе када воли да се послужи српским језиком.
„Понекад, када сам заиста бесна, па не желим да судије разумеју. То је отприлике то, али да, понекад. Иако мислим да већина наше публике сада то зна. Сада је чудно када то видим, многи разумеју, па морам да пазим шта причам“, насмејала се Ива.
У Новаку Ђоковићу види велику инспирацију.
„Новак је дефинитивно инспирација, начин на који се такмичи, колико је година посветио спорту врло је инспиративно“, рекла је талентована тенисерка.
Иако је најпре хтела да иде на колеџ сада је видела да за тим можда нема потребе.
„Мислим да ми је ово помогло да схватим да сам на добром путу, да ништа није далеко тај ниво. Морам да играм константно на том нивоу, физички и ментално. План је био можда да одем на колеџ, али више нисам сигурна, то је све у ваздуху. Има пуно опција, ако се све деси фино, неће бити потребно“, каже Ива.
Америчка тенисерка српског порекла остварила је велики напредак и биће у првих 300 на ВТА листи.
СПОРТ
Уз Звездину помоћ Србија прескочила Украјину
Коментар