СВЕТ

Лидер Северне Кореје посетио градилиште нове војне поморске базе /фото/

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун посетио је место припреме за изградњу поморске базе у оквиру политике Радничке партије Кореје о изградњи јаке војске, саопштила је Централна телеграфска агенција.
Sputnik
„Наша држава је поморска земља која је са истока и запада окружена морима и одувек је придавала велики значај развоју бродоградње и морнарице у изградњи државе и изградњи одбрамбених способности државе“, истакао је Ким Џонг Ун.
Као стратешки важну тачку навео је и геополитичку предност територије за изградњу поморске базе.
Агенција није прецизирала где се тачно гради база.
Ким је навео да земља очекује да ће у најскорије време добити велика поморска и подводна пловила која неће моћи да се сместе у постојеће луке, па је изградња поморске базе хитан задатак.
Такође је додао да су предузете војне мере за распоређивање система противваздушне одбране и наоружања обалске одбране за одбрану будуће војне луке.
У саопштењу агенције напомиње се да Радничка партија сматра јачање морнарице својим хитним задатком.
Ким Џонг Ун посетио је луку у пратњи заменика председника Централног војног комитета Радничке партије Кореје и секретара Централног комитета партије маршала Парк Чонг Чона, министра одбране Канг Сун Нама, заменика начелника Генералштаба и начелника Главне обавештајне управе Ли Чанг Хоа, команданта Ратне морнарице Ким Мјонг Сика и команданата Источне и Западне морске флоте.
СВЕТ
Ким Џонг Ун присуствовао пробној употреби нових лансирних система
Погледајте и:
Коментар