СПОРТ

Велики проблем за Новака – улази у паклену трку

Рана елиминација на УС Опену Новака Ђоковића није коштала само другог места на АТП листи већ и осме позиције у трци за Завршни мастерс у Торину. Српски ас још није обезбедио место за турнир на ком брани титулу, а за то му није остало пуно времена.
Sputnik
Током сезоне тенисери и тенисерке осим за АТП листу скупљају бодове који им доносе место на Завршном мастерсу у Торину. Тај турнир на крају сезоне играју само осам играча који од почетка до краја године имају највећи број бодова.
Тренутно су места у Торину обезбедили само Јаник Синер и Александар Саша Зверев и остало је још шест места, а Новак Ђоковић тренутно не заузима ниједно од њих.
До недавно је српски ас био осми у трци, али после УС Опена пао је на девето место, а испред њега су Карлос Алкарас, Данил Медведев, Тејлор Фриц, Каспер Руд, Андреј Рубљов и Алекс Де Минор.
Нико од поменутих играча није још обезбедио своје место, али су тренутно у бољој позицији од Новака да то учине. Српски ас за Де Минором заостаје само 45 бодова и то је апсолутно надокнадиво, а добра вест је и та што Григор Димитров који је на десетом месту има 425 бодова мање од Новака.
Место у најбољих осам Ђоковић ће покушати да обезбеди учешћем на мастерсима у Шангају и Паризу, а уколико ни то не буде било довољно није немогуће да га видимо и на неком турниру из серије 500.
Већ раније је Новак наговестио да му Торино значи и да ће се спремати за тај турнир па тако нема сумње да ће се за то место борити до краја.
Пре него што све усмери ка томе српског аса очекује Дејвис куп меч Србије и Грчке у Београду.
СПОРТ
Криза, одустајање – а онда обрт: Ђоковић стигао као спас
Коментар