СРБИЈА

Вулин: Србија планира да повећа набавку гаса из Русије

Београд је предложио Москви да повећа испоруке руског гаса Србији пре истека уговора у марту 2025. године, изјавио је у интервјуу руским медијима потпредседник Владе Србије Александар Вулин.
Sputnik
„Надам се да ћемо успети да то договоримо ове године. Било би добро куповати још више гаса од Русије“, рекао је он, одговарајући на питање постоје ли планови за повећање обима куповине руског гаса.
Вулин је саопштио да су руски председник Владимир Путин, министар енергетике Сергеј Цивиљев и министар за економски развој Максим Решетњиков подржали идеју и почетак рада на предлогу испорука гаса из Русије Србији пре истека актуелног уговора.
„Веома сам захвалан, пре свега, председнику Путину, као и министру енергетике и министру економије, који су нам одмах рекли: ‘Хајде одмах да почнемо да радимо на томе. Не чекајте, јер наш уговор треба да буде обновљен у марту. Учинимо то у септембру, октобру’. Лепо је знати да имамо такве пријатеље. Може се рећи да су преговори већ почели“, објаснио је Вулин.
Претходно, саветник председника Русије Антон Кобјаков након састанка са потпредседником Владе Србије Александром Вулином на Источном економском форуму објавио је да би споразум о испоруци руског гаса Србији, који истиче у марту следеће године, могао би да буде продужен до краја септембра.
Погледајте и:
Коментар