СРБИЈА

Дачић: Сигурно је да ћемо имати подршку Кине по питању Косова и Метохије

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас у Хонг Конгу, сумирајући посету Народној Републици Кини, да је током посете упознао званичнике те државе са терором који се над српским народом спроводи на КиМ и истакао значај подршке Кине у одбрани територијалног интегритета и суверенитета наше земље.
Sputnik
"Упознао сам их са актуелним стањем и терором који се спроводи над српским народом и са непоштовањем свих међународних договора које смо постигли што доводи Србију у веома тежак положај у смислу да је Србија веровала међународној заједници да ће она стати иза свог потписа. У том погледу нам је потребна и веома важна подршка НР Кине у УН и сигурно је да ћемо њихову подршку имати“, истакао је министар.
Он је додао да је обострана подршка веома важна по питањима која су од значаја за обе земље, попут територијалног интегритета и да је НР Кина веома захвална ставу Србије, као и да је наша земља захвална НР Кини на подршци када је реч о Косову и Метохији, саопштило је Министарство унутрашњих послова.
Министар је нагласио да се Србија и српски народ на Косову и Метохији налазе у веома тешком периоду, као и да изражава пуну подршку за ставове и приступ који је истакао председник Вучић у свом обраћању.
Како је изјавио, то је једини рационални и државнички приступ питањима и проблемима који постоје на Косову и Метохији, и у таквим условима је веома важно да постоји политичко јединство, односно државно јединство и политичка стабилност.
"Ако је Србија стабилна, она је јака, ако је Србија нестабилна и подељена – она је слаба. А, то је управо циљ неких спољних, међународних фактора, који то раде преко опозиционих политичких странака које зато воде антидржавну и антисрпску политику. У том смислу, обавеза је свих одговорних појединаца и странака, да буду део државног јединства и политичке стабилности. И још једном пружам подршку таквој политици Александра Вучића у одбрани националних и државних интереса“, закључио је министар Дачић.
Погледајте и:
Коментар