СПОРТ

Ђоковић Спутњику: Овакви дани ми и даље буде лептириће у стомаку

Тениска репрезентација Србије повела је 2:0 против Грчке у мечу за пласман у Светску групу Дејвис купа, пошто је Новак Ђоковић данас у дворани "Александар Николић" победио Јаниса Ксиласа резултатом 6:0, 6:1, за само 45 минута.
Sputnik
После дуела Новак је одговарао на питање Спутњика.
Шта је мотивација после злата у Паризу, да ли управо овакви тренуци када игра за своју земљу пред својим народом?

Представљају мотив више, инспиришу ме да наставим даље. Мислио сам да нећу доћи у ситуацију да морам из петних жила да извлачим мотивацију и ствари које сам читаву каријеру осећао да су ту, да не морам да се мучим да се мотивишем. У последњих пар година то јесте случај. Да бих продужио каријеру морам да будем задовољан и срећан, да будем задовољан, да желим да се жртвујем, професионални спорт је жртва која мора да се поднесе, време да се посвети. После свих година где сам освојио све што се може освојити, игра за репрезентацију ме покреће и даље. Када имам момке који су ми сјајни пријатељи приватно, одрастао сам са Виктором, играм пред домаћом публиком. Овакви дани и даље буде лептириће у стомаку. Видећемо шта ће бити у будућности. Драго ми је што могу да допринесем репрезентацији победама. Када више то не будем осећао, онда ћемо да уступимо место млађима. Надам се да ће будућност српског тениса бити славна", рекао је Ћоковић на питање новинарке Спутњика.

Завршни турнир?
„Није ми циљ, не јурим ренкинг нити завршни турнир. Што се мене тиче са тим турнирима сам завршио, главни приоритет су гренд слемови и репрезентација".
Одговарао је на бројна питања медија.
„Хвала што сте нам улепшали дан и донели срећу свима нама. Посебно бих се захвалио родитељима што су довели децу. То је најлепши призор за нас. Надам се да ће се сва деца и млади људи инспирисати да узму рекет у руке и представљају Србију", рекао је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић после победе против Грка Јаниса Ксиласа 6:1, 6:0.
Србија после првог дана меча за останак у Светској групи води 2:0, а Ђоковић је нагласио да је срећан што је играо у "Пиониру" после седам година.
„Ова дворана је иначе храм кошарке, али ових седам дана је храм тениса. После седам година сам играо овде, било је фантастично, можда најбоља атмосфера икад, верујем и због тога што је први меч после олимпијског злата. Уживао сам, ту су била и моја деца. Позивам све да дођу и сутра, видећемо, што се мене тиче спреман сам за дубл", поручио је Ђоковић.
СПОРТ
Ђоковић уз игру мачке и миша донео Србији 2:0!
Коментар