СПОРТ

Званично: Србија се опростила од Фикуса!

Српски тенисер Филип Крајиновић имао је званичан опроштај од белог спорта и то после победе Дејвис куп репрезентације над Грчком у Пиониру. Новак Ђоковић и екипа били су изузетно емотивни на опроштају од, како су га звали, Фикуса...
Sputnik
Невероватно али истинито звучи податак да рођени Београђанин није освојио ниједну АТП титулу, а био је актер пет финала. Најбољи пласман у каријери било му је 26. место за које се изборио 23. априла 2018. године.
Када је учинак у дресу Србије у питању, Филип Крајиновић који је дебитовао пре равно 10 година, од 20 мечева добио је 11. У синглу је имао скор 8:4, у дублу 3:5.
„Тежак дан за мене, изузетно сам емотиван. Ово су моји најбољи пријатељи, уз њих сам одрастао и провео најлепше тренутке. Селекторе, хвала ти што си ово приредио. Увек ми је била част да играм за репрезентацију. Јесте да сам млад отшао у пензију, али ме чека нешто лепо у будућности и радујем се томе. Исто тако, Ноле, била ми је част и задовољство делити свлачионицу са најбољим свих времена. Не само у тенису, већ у свим спортовима“, рекао је Филип Крајиновић.
Он је на званичном опроштају од професионалног играња тениса, од саиграча из Дејвис куп репрезентације добио дрес Србије на ком је писало: "Хвала ти Фикусе за све!".
Крајиновић је открио и да по доласку у национални тим пре 10 година није, како је рекао, готивио, селектора Виктора Троицког, тадашњег саиграча, с којим је после тога постао велики пријатељ.
СПОРТ
Повреда Лајовића бацила сенку на победу Србије
Коментар