СВЕТ

Кина поводом антисрпских потеза Приштине: Поштовати безбедност, права и интересе Срба на КиМ

Кина поштује суверенитет и територијални интегритет Србије по питању Косова и сматра да треба поштовати безбедност и законска права и интересе етничких Срба на подручју Косова, изјавио је портпарол кинеског Министарства спољних послова.
Sputnik
Додао је да једнострани потези Приштине не помажу у решавању проблема права и интереса Срба на КиМ и нарушавају регионалну безбедност и стабилност, преноси Кинески интернационални радио на српском језику.
''Релевантне стране треба да наставе практичан и конструктиван дијалог и активно траже трајно решење косовског питања'', рекао је портпарол, на питање у вези са прошлонедељним хапшењем четворице Срба на северу КиМ и акцијом припадника тзв. косовске полиције који су из Трезора Народне банке Србије у Лепосавићу запленили велике новчане износе у динарима и страним валутама.
Подсетимо, четворица српских младића ухапшена су прошле седмице у северном делу Косовске Митровице, а на терет им је стављен наводни напад на службено лице у вршењу дужности.
Поред тога, припадници тзв. косовске полиције из Трезора Народне банке Србије у Лепосавићу одузели су више милиона динара, више десетина хиљада долара, евра и других страних валута.
Трезор Народне банке Србије смештен је у истом објекту где се донедавно налазио и Привремени орган општине Лепосавић који су припадници такозване косовске полиције затворили 30. августа, а пре неколико дана су одатле однели и рачунарску опрему и документацију.
Погледајте и:
Коментар