Специјална операција у Украјини

Медији: Украјина „крвари“; Подршка САД Кијеву колико буде потребно не одговара реалности сукоба

Подршка Сједињених Америчких Држава Украјини у супротстављању Русији „онолико колико буде потребно“ не одговара реалности сукоба, будући да Оружаним снагама Украјине све више недостаје људства за наставак борби, пише „Вашингтон пост“.
Sputnik
Како се наводи у чланку, украјинска војска „исцрпљена је непрекидним борбама против беспилотних летелица која не личи ни на шта у историји војних операција“. У чланку се примећује да приступ администрације америчког председника Џозефа Бајдена, који гласи да Оружане снаге Украјине треба да учествују у сукобу „онолико колико буде потребно“, не одговара могућностима Кијева. Како пишу аутори, „Украјина нема довољно војника да бескрајно води дуготрајни рат на исцрпљивање“.
Лист тврди да ће без додатне ватрене моћи Украјина можда морати да пристане на услове Русије да би решила сукоб. На основу интервјуа са украјинским војницима, лист долази до закључка да Украјина „крвари“ и да не може да се бори вечно.
„Уморни смо“, рекао је један од украјинских команданата за „Вашингтон пост“.
Министарство одбране Русије је 13. септембра саопштило да су Оружане снаге Украјине за недељу дана на свим правцима специјалне војне операције изгубиле скоро 17 хиљада војника. Руска војска заузима насељена подручја и приморава непријатеља да се повуче. Ослобођен је велики број насеља. Руске снаге потпуно су пробиле одбрамбену линију украјинске војске која је постојала у ДНР од 2014. године.
РУСИЈА
Медији: Запад јасно ставио до знања Кијеву да му не може помоћи
Погледајте и:
Коментар