СПОРТ

Партизан секунд пре краја срушио и Париз

Кошаркаши Партизана освојили су прво место на турниру у Београду, након што су у утакмици трећег, последњег кола, победили Париз резултатом 83:82. Пред пуним трибинама хале 3 Београдског сајма црно-бели су тријумфовали поенима Брендона Дејвиса секунд пре краја.
Sputnik
Најефикаснији у редовима Партизану били су Карлик Џонс, Стерлинг Браун и Френк Ниликина са по 13 поена.
Пола коша мање убацио је Тајрик Џонс, а Исак Бонга и Дејвис били су такође двоцифрени - по 10.
Код Француза најефикаснији је био Надир Хифи са 19 поена, Ти Џеј Шортс је дао 18, а Тајсон Ворд 16.
На крају уводне четвртине Партизан је водио 21:20, а после првог полувремена, у ком су кошаркаши Жељка Обрадовића промашили девет слободних бацања, домаћин је отишао на одмор резултатом 46:43.
Средином трећег квартала вицешампион АБА лиге стекао је осетнију, уједно и двоцифрену предност - 57:47, али је затим дошло до пада у игри црно-белих, па се у одлучујућу четвртину ушло резултатом 68:65.
Уследила је серија Париза и то 8:0 на отварању последње деонице за преокрет 73:68.
Београдски тим имао је празне минуте, чак пет минута био је без убаченог коша, али је онда полако почео да се враћа и да диктира ствари на паркету, као што је то био случај у првом полувремену.
Тројком Карлика Џонса 29 секунди пре краја повео је 81:78. Десет секунди пре краја Париз је повео 82:81, да би врхунац драме био достигнут секунд пре краја, када је Дејвис погодио за победу црно-белих свега секунд пре краја.
Партизан после победа над АЕК-ом и Паризом, очекују још две припремне утакмице на турниру у Атини 21. и 22. септембра, док ће три дана после тога црно-бели отворити сезону АБА лиге са Борцем.
СПОРТ
Одстрањен му је бубрег, али нема предаје – Бориша Симанић поново заиграо кошарку
Коментар