СПОРТ

Надалова одлука је аларм – да ли „краљ шљаке“ може да се врати на терен?

Рафаел Надал одустао је од Лејвер купа што није велико изненађење јер је у претходном периоду често отказивао турнире, међутим ово такмичење је егзибиционог карактера и то што „краљ шљаке“ не може да игра чак ни на таквом турниру забринуло је Алекса Коречу, чувеног шпанског тенисера.
Sputnik
Крај каријере Рафаела Надала дефинитивно је све ближи, а иако се прослављени Шпанац не мири са тим тако лако све је јасније да ће се то ускоро догодити јер га на терену нисмо видели од такмичења у Паризу када је изгубио од Новака Ђоковића.
Требало је да Надал буде део Лејвер купа, међутим одлучио је да одустане, а због тога је реаговао Алекс Кореча.
„Ако Рафа не може да игра Лејвер куп, шта може?! То такмичење је веома опуштено“, рекао је Кореча.
„Бик са Мајорке“ истакао је да тиму треба неко ко ће пружити максимум што он очигледно не може да уради, али питање је колико и како Рафа може да игра ако одустаје од такмичења ревијалног типа.
„За мене је оваква Надалова одлука аларм. На Лејвер купу можете да бирате колико ћете играти, само сингл или само дубл, али и више мечева. Надам се да ће све бити у реду, да ће се опоравити и да ће се вратити на терен, када се буде добро осећао, тамо где сматра да је најбоље“, рекао је Кореча.
Лејвер куп играју тенисери из Европе и остатка света. Европу ће представљати Александер Зверев, Данил Медведев, Каспер Руд, Карлос Алкарас и Стефанос Циципас, као и Григор Димитров који мења Надала. Са друге стране за тим света играће Тејлор Фриц, Франсиско Серундоло, Френсис Тијафо, Бен Шелтон, Алехандро Табило и Танасис Кокинакис. Турнир се игра од 20. до 22. септембра.
СПОРТ
Љубав Аврамовића и Москве расте из дана у дан: „Алекса учи руски – већ разуме и говори“
Коментар