ДРУШТВО

Батут: Регистрована 43 случаја грознице Западног Нила, највише заражених у Београду

Институт за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" саопштио је данас да су на територији Србије, закључно са јучерашњим даном, регистрована 43 случаја обољевања од грознице Западног Нила, од чега је чак 11 случајева потврђено у Београду.
Sputnik
У Јужнобачком регистровано је шест случајева обољевања од овог сезонског обољења, а исти број оболелих је и у Јужнобанатском округу.
На подручју Подунавског округа, како саопштава "Батут", присуство вируса потврђено је код пет пацијената, у Средњобанатском округу код три, а у Шумадијском два, колико је и у Мачванском и Западнобачком округу.
У Севернобачком, Браничевском, Рашком, Севернобанатском, Косовском и Сремском округу регистрован је по један случај, наводи "Батут".
Такође, на територији Мачванског округа потврђен је један случај грознице Западног Нила са вероватним местом заражавања у Грчкој.
Просечна старост оболелих је 59 година.
Грозница Западног Нила је сезонско обољење које се преноси убодом зараженог комарца, а сезона трансмисије вируса Србији уобичајено траје од јуна до новембра месеца.
Погледајте и:
Коментар