СПОРТ

Надал поново жели да игра за Шпанију – „Постоји могућност да буде у тиму“

Рафаел Надал отказао је учешће на Лејвер купу и то је подгрејало сумње да је крај каријере „Бика са Мајорке“ све ближи, а о његовом повратку на терен говорио је Давид Ферер, селектор Дејвис куп репрезентације Шпаније, који је најавио да би Надал могао да игра за Шпанију крајем године.
Sputnik
Најавио је прошле године Рафаел Надал да ће ово бити његова последња сезона, али како она одмиче шпански тенисер не жели да прича о пензији. Није познато који турнир ће „краљ шљаке“ одиграти слеећи, али назире се то да можемо да га видимо на Дејвис купу.
О томе је говорио и Давид Ферер који верује да би Рафа волео да поново игра за Шпанију.
„Већ сам причао са Рафом али није ништа договорено. Постоји могућност да буде у тиму. Његов циљ у овој години је био Париз, од тада не игра. Потребни су му одмор и време са породицом, тако да сада није тренутак за позив. Причаћу са њим касније. Најважније је да буде добро. Ако буде како треба у новембру, он ће сигурно бити међу играчима на које ћу рачунати“, рекао је Ферер.
„Бик са Мајорке“ за репрезентацију Шпаније на Дејвис купу није играо пуних пет година, а те 2019. је са саиграчима освојио титулу.
Ове године Шпанци ће се борити за нову титулу јер их је у групној фази предводио Карлос Алкарас са којим су победили Француску, Аустралију и Чешку. У четвртфиналу играће против Аргентином или Аустралијом.
Уколико Надал одлучи да се одазове и буде спреман да игра на Дејвис купу у новембру не би било изненађење да се управо на тај начин опрости од тениса.
СПОРТ
Ђоковић: Све што сам остварио је због тога одакле сам – имамо ратнички дух и никад се не предајемо
Коментар