СПОРТ

Тренер Бенфике пред сусрет са Звездом: Моја екипа нема времена да губи

Фудбалери Црвене звезде и Бенфике састају се у првом колу групне фазе Лиге шампиона у Београду од 18:45, а пред тај меч Бруно Лаж, тренер португалског тима, пун је самопоуздања и истиче да његова екипа нема временна да губи.
Sputnik
Црвена звезда имаће тежак испит на самом старту Лиге шампиона, али неће бити лако ни фудбалерима Бенфике који ће да се суоче са одличном атмосфером и навијачима домаћег тима.
„Што се тиче атмосфере, за нас као екипу треба, ми треба да знамо оно што ће бити важно је каква ће бити наша екипа, какви ће бити наши навијачи. Очекујемо пуно подршке у амбијенту и очекујем да нас подрже наши навијачи. Наравно, оно што ће учинити да екипа расте су утакмице и пуно рада, наравно, треба нам пуно времена. Динамика победе је специфична, сутрашњу утакмицу не можемо да гледамо на последњу утакмицу, него треба да наставимо са нашим радом и динамиком те победе“, рекао је Бруно Лаж.
Португалац је недавно дошао на место тренера, али не жели да губи време.
„Немам времена да губим време, моје време је тако кратко, имамо једну утакмицу и припремамо се за другу. Амбиција коју имам је динамика победе и да наставимо да радимо и да градимо тај културу победе. То је моја брига и немам времена, нећу да губим време, моја екипа нема времена да губи, да размишљамо шта ће бити“, рекао је тренер Бенфике.
Ова утакмица разликоваће се од претходне коју је водио.
„Постојаће разлике, биће промена. Оно што смо припремали и што смо упоредили раније и што смо упоредили са игром нашег противника, динамика одбране је различита и треба да схватимо, имали смо времена да схватимо како противник функционише и да створимо простор и прилике за голове. Имамо противника да видимо каква су наша понашања. Мислим да смо добар посао урадили у последња три дана, дали смо све информације играчима и сматрам да можемо да очекујемо добру игру“, истакао је Лаж.
Португалски стручњак фокусиран је на екипу и сматра да су разговор и добра анализа кључ успеха.
„Да, лако је. Само треба да се фокусирамо на екипу, политику. Само треба да схватимо да је то једино битно. Када игре не теку тако добро, треба да видимо шта није добро, морамо да реагујемо и разговарамо са екипом. Морамо да будемо фокусирани, да анализирамо тренинг, да имамо квалитетно време са њима. Треба да стварамо динамику и понашање на терену. Тако смо изашли са Санта Калре са утакмице, сумирали смо како је текла утакмица. Погледали смо наше положаје, то је оно што треба да се уради и екипа показује нашу припрему“, рекао је Лаж.
СПОРТ
Ана Ивановић се враћа на терен
Коментар