СПОРТ

Бламажа завршена отказом – Хрвати морали да реагују после дебакла

Фудбалски клуб Динамо из Загреба дао је отказ тренеру Сергеју Јакировићу после незапамћеног пораза од Бајерна из Минхена у Лиги шампиона резултатом 9:2.
Sputnik
Како то обично бива после дебакла, неко мора да преузме одговорност и било је очекивано да ће то бити Сергеј Јакировић, фудбалски стручњак из Босне и Херцеговине.
Јасно је да је за отказ Јакировића кључан био пораз од Бајерна на старту Лиге шампиона, али била је то само кап која је прелила очигледно већ пуну чашу јер Динамо не блиста од почетка сезоне ни у домаћем шампионату.
Јакировић је клуб из Загреба водио на 60 утакмица, а екипа је са њим остварила 41 тријумф, девет ремија и десет пораза.
„Пре свега, желим да захвалим Сергеју Јакировићу за све резултате које је постигао. Имали смо угодну сарадњу, на мене је оставио утисак квалитетне особе и желим му пуно среће у даљој каријери. Најважније је у оваквим ситуацијама да останемо људи и да интерес Динама ставимо на прво место. На свима нама је сада да донесемо квалитетну одлуку о новом тренеру у овом незгодном тренутку по Динамо и да се вратимо на победничке стазе“, навео је Велимир Зајец, председник клуба.
Екипу ће у наредном периоду водити Сандро Перковић који је Јакировићу био помоћник.
Стручњак из БиХ није имао лак задатак када је прошле године преузео тим од Игора Бишћана, међутим за катастрофалних 9:2 неко је морао да одговора.
СПОРТ
Србија остала без селектора
Коментар