СВЕТ

Либан: Истрага показала - експлозив стављен у уређаје пре него што су стигли земљу, Израел одговоран

Прелиминарна истрага либанских власти о комуникационим уређајима који су експлодирали у Либану ове недеље показала је да је у њих био уграђен експлозив пре него што су стигли у земљу, наводи се у писму које је Савету безбедности УН послала мисија Либана при Уједињеним нацијама.
Sputnik
Либанске власти су такође утврдиле да су уређаји, међу којима су пејџери и ручни радио-уређаји, детонирани слањем електронских порука на уређаје, наводи се у писму у које је Ројтерс данас добио увид.
Либанска мисија при УН такође је окривила Израел за планирање и извођење напада, у којима је убијено најмање 32 људи, а рањено преко 3.000.
Како наводи Ројтерс, очекује се да ће се 15 чланова СБ УН састати сутра због смртоносних експлозија у Либану у уторак и среду.
Серија експлозија догодила се у среду поподне у Либану, дан након што је 12 особа погинуло, а више од 2.700 рањено када су пејџери које користе припадници Хезболаха експлодирали у координисаном нападу за који Либан криви Израел након вишемесечне прекограничне ватре.
Воки-токији и соларна опрема експлодирали су у среду у Бејруту и другим деловима Либана у другом таласу напада.
У јучерашњим експлозијама погинуло је најмање 20 људи, а више од 450 је рањено, саопштило је либанско Министарство здравља.
СВЕТ
Израел поново бомбардoвao југ Либана, објављени снимци напада /видео/
Погледајте и:
Коментар