Специјална операција у Украјини

Концентрациони логори код руске границе: Разоткривени злочини украјинске војске

Кијев се већ одавно ослања на тероризам, иза свих дејстава Украјине стоје Вашингтон и Лондон, укључујући и у контексту могућег планирања напада на Курску нуклеарну електрану, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Sputnik
„Кијевски режим се одавно ослања на тероризам. Он прети целом свету непредвидивим и изузетно опасним последицама. Судећи по фотографијама објављеним на украјинским ресурсима, ради се о фотографијама Курске нуклеарне електране, оне су снимљене са удаљености од неколико километара са извиђачког дрона Оружаних снага Украјине, Кијев није одустао од идеје да изведе напад на овај цивилни инфраструктурни објекат... Иза свих ових злочина кијевског режима стоје, пре свега, Сједињене Америчке Државе и Велика Британија“, рекла је Захарова на брифингу.
Како је нагласила, то сведочи о правој суштини кијевског режима, као и о „одсуству и најмање везе са демократијом, законитошћу и легитимитетом“.
„Они су са искључиво националистичке агенде и националистичке диктатуре прешли на садашње директне терористичке активности“, оценила је она.
Раније је директор „Росатома“ Алексеј Лихачов изјавио да се Курска нуклеарна електрана у августу нашла под јаким нападом украјинских оружаних снага. Према његовим речима, „украјинске власти нису криле намере да желе да је заузму силом“.

О концентрационим логорима

Према његним речима, украјинска војска одавно се претворила у нацистичку војску.
Како се наводи у декласификованом извештају генералног инспектора Министарства одбране САД, америчка војска обучавала је јединицу Оружаних снага Украјине која је могла грубо да крши људска права.
„Ако је то признао Пентагон, онда можете замислити шта су заправо радили Пентагонови инструктори или помоћници... Зашто је требало чекати на овај извештај, нејасно је, јер само лудак не зна за кршење људских права у Украјини“, истакла је Захарова.
Она је додала да се у извештају не наводи о којој јединици је реч.
„То није ни важно – украјинске оружане снаге су се одавно претвориле у нацистичку војску која чини гнусне злочине над цивилима“, навела је она.
Како је напоменула, нацистички симболи и слогани милитаната Оружаних снага Украјине документовани у западним медијима и бројним видео-снимцима, а Москва има информације о томе да су украјинске снаге у руском пограничном региону направиле нешто попут концентрационих логора, у које смештају локално становништво.
„Постоје подаци, докази да су припадници Оружаних снага Украјине у руским пограничним областима направили неке концентрационе логоре, где под претњим смештају мештане који из разних разлога нису могли да оду из небезбедних области“, нагласила је Захарова.
„Руски органи безбедности настављају да добијају информације о случајевима присилне депортације од стране бандероваца у Украјину становника Курске области који нису стигли да се евакуишу. То је, подсећам, иначе, типична пракса немачких фашистичких окупатора. Да ли се сећате како су терали совјетске људе, грађане Совјетског Савеза, у ропство“, закључила је дипломата.
РУСИЈА
Шеф „Росатома“: Нема сумње да је Кијев планирао да заузме Курску нуклеарку
Погледајте и:
Коментар