РУСИЈА

Москва о плановима САД да пооштре санкције Русији: Вашингтону ништа остало ништа осим претњи

Планови Сједињених Америчких Држава да пооштре санкције на испоруку руске нафте представљају један од елемената политичког и психолошког притиска на руску пословну заједницу, у арсеналу америчке спољне политике остале су само претње и притисак, изјавио је за Спујтњик заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.
Sputnik
„То је један од елемената текућег политичко-психолошког притиска на нашу бизнис заједницу, на међународну заједницу. Желео бих све да упозорим да не прецењују значај ових америчких корака. Кључни делови нашег енергетског сектора одавно су под санкцијама. Ове санкције су апсолутно нелегитимне, произилазе из немоћи америчких, како себе сматрају, владара света“, рекао је Рјабков на маргинама Евроазијског женског форума.
„У спољнополитичком арсеналу САД није остало ништа осим санкција, претњи и притисака. То је одраз потпуно распалог система који ће се на крају урушити“, нагласио је он.
Раније је заменик саветника за националну безбедност америчког председника Далип Синг изјавио да САД намеравају да додатно пооштре режим санкција Русији, укључујући и на обим испорука нафте на светско тржиште и њен транспорт.
РУСИЈА
Америчка „демократија“ на делу: Нове санкције медијској групи „Русија севодња“
Погледајте и:
Коментар