СПОРТ

Партизан промашио шут за победу

Кошаркаши Партизана изгубили су од Ефеса на Глифади резултатом 81:80 у пријатељском мечу. Био је то први пораз изабраника Жељка Обрадовића овог лета.
Sputnik
Све препреке до сада од АЕК-а до Париза прескочио је Партизан, неке лако, неке мало теже, али је на оном, чини се, првом правом испиту, пао.
Пораз који не боли, с обзиром на то да је у питању пријатељски меч.
Имао је турски тим и двоцифрену предност али су црно-бели у другом полувремену успели да се врате и да надокнаде „минус 10“ и да ухвате резултатски приљкучак.
Имао је чак Партизан и напад за победу, при резултату 81:80 за Ефес на 12 секунди пре краја. Стерлинг Браун је чувао лопту и трошио време, али није погодио. Офанзивни скок ухватио је тада Тајрик Џонс, али је и он био непрецизан.
Најефикаснији у редовима Партизана био је Тајрик Џонс са 24 поена уз седам скокова, пратио га је Дејвис са 18 поена и шест скокова, Лундберг је имао 13, исто колико је убацио и Џонс. Двоцифрен је био и Бонга са 10 поена. Ниликина и Вашингтон додали су по девет, Копривица и Накић по два.
Турци су до тријумфа дошли захваљујући великом броју убачених тројки. То се пре свега односило на прво полувреме меча „иза затворених врата“ на Глифади. Шутирао је Ефес 10/19.
Треба поменути да је Ефес у овом сусрету би без Шејна Ларкина и Винсена Поаријеа.
Партизан ће у суботу увече играти против актуелног првака Европе – ПАО и то под отвореним небом у спектаклу пред 35.000 људи.
СПОРТ
Србин је поново покорио Америку: „Оличење правог кошаркаша“
Коментар