СПОРТ

Драганови Орлови атерирали – пола деценије није било горег пласмана

Фудбалска репрезентација Србије забележила је пад на ФИФА ранг-листи и тренутно заузима 35. позицију што је најлошији пласман Орлова од октобра 2019. године када су били на истом месту.
Sputnik
За три места пала је фудбалска репрезентација Србије на ФИФА ранг-листи после резултата у Лиги нација односно претходно резултата на Европског првенству.
Србија заузима 35. место са 1.505 бодова што је за 1,82 мање него што је био случај у претходном пресеку. Последњи пут када је репрезентација била на тој позицији био је пре пет година.
Прилику за поправни Србија ће имати кроз Лигу нација односно мечеве са Швајцарском 12. октобра у Београду и са Шпанијом три дана касније у гостима.
Фудбалска репрезентација Србије жуди за победом које нема готово пуних годину дана. Последњи пут када су Орлови савладали неку репрезентацију био је 17. октобра прошле године против Црне Горе у квалификацијама за Европско првенство.
Србија мора да размишља о ФИФА ранг листи јер је то један од критеријума за формирање шешира за жреб за Светско првенство 2026. године.
Аргентина и даље заузима прво место на листи, док су иза ње Француска, Шпанија, Енглеска.
СПОРТ
Иванић и Спајић сложни: Остаје жал
Коментар