СПОРТ

Први Боришини поени после више од годину дана – српски херој је поново на паркету

Бориша Симанић, српски кошаркаш, одиграо је прву званичну утакмицу после тешке повреде на Светском првенству у Манили прошле године. Херој кошаркашке репрезентације Србије који је тада изгубио бубрег годину дана касније поново је на паркету као играч Игокее.
Sputnik
Кошаркаши Игокее савладали су Сплит у првом колу АБА лиге резултатом 79:74, а најјачи утисак оставио је Бориша Симанић који је после више од годину дана поново био на терену.
Прави пакао прошао је српски кошаркаш који је током Мундобаскета оперисан, а том приликом је изгубио бубрег. Бориша је примио тежак ударац у мечу са Јужним Суданом, а ситуација се из дана у дан компликовала.
Када се опоравио није му било лако да нађе клуб, али је Игокеа реаговала и довела га у свој тим због чега сигурно неће зажалити.
Српски кошаркаш у првој званичној утакмици после страшне повреде уписао је десет поена и четири скока, а на паркету је провео више од 22 минута.
Најбољи играч на мечу био је Шортер који је за Сплит убацио 17 поена, уписао девет скокова и четири асистенција. Игокеа је уз Симанића имала још двојицу двоцифрених кошаркаша, а то су Џонс са 12 и Милосављевић са 10 поена.
СПОРТ
Митровићу ни целих 15 минута довољно за два гола – шоу српског мајстора у Арабији /видео/
Коментар