СПОРТ

Спектакл у Атини припао Партизану

Кошаркаши Партизана савладали су Панатинаикос резултатом 75:64 (15:8, 21:19, 21:16, 18:21) на припремном турниру у Атини.
Sputnik
После прошлогодишње утакмице на Ташмајдану, кошаркаши Партизана учествовали су у још једном спектаклу на отвореном, овога пута у Атини где су навијачи Панатинаикоса приредили шоу за памћење.
Пред 40.000 људи на терен су изашли кошаркаши оба тима, а претходно су овацијама поздрављени и тренери како Ергин Атаман тако и Жељко Обрадовић.
Црно-бели боље су отворили сусрет, кошаркаши Панатинаикоса тешко су долазили до поена, а проблем је правио и Матијас Лесор који је после три минута већ имао три личне грешке.
Кошаркаши Партизана наставили су да добром офанзивом и у другој деоници у којој су изборили и двоцифрену предност од десет поена.
На почетку треће четвртине деловао је да ће домаћи тим имати одговор, смањили су предност, али убрзо је уследила сурова серија гостију од 9:0 која је Партизану донела 14 поена предности.
Црно-бели чували су двоцифрену разлику која се временом топила, али упркос томе кошаркаши Партизана успевали су да одрже вођство.
На крају је Партизан без већих проблема привео меч крају и славио у Атини.
Најбољи у тиму био је Вађингтон са 13 поена, Дејвис је имао само поен мање док је Карлик Џонс утакмицу завршио са десет поена. Са друге стране Панатинаикос је предводио Нан са 16 поена.
СПОРТ
Први Боришини поени после више од годину дана – српски херој је поново на паркету
Коментар