РУСИЈА

„План победе“ или план – беде: Откривено шта ће Зеленски тражити од Бајдена

„Победнички план“ шефа украјинског режима Владимира Зеленског, који намерава да представи председнику САД Џозефу Бајдену, садржи тачке о придруживању ЕУ и НАТО, пише „Блумберг“.
Sputnik

„Владимир Зеленски ће тражити од Бајдена званичан позив за придруживање НАТО и преузимање обавеза за константну испоруку савременог наоружања у оквиру 'победничког плана' чији је циљ да се оконча сукоб са Русијом“, наводи агенција.

Извори тврде да ће план, у којем ће такође бити описан „јасан пут Украјине“ ка чланству у ЕУ и други споразуми у сфери економије и безбедности, Зеленски представити 26. септембра.
Посланик Државне думе Русије са Крима, члан Комитета за безбедност Михаил Шеремет рекао је да такозвани „план победе“ Зеленског има два слова вишка, пошто је то у пракси „план беде“ за украјински народ (рус. беда – несрећа, недаћа).

„Зеленски наставља да гура Украјину у пропаст, а њен народ ка уништењу. Његов 'план победе' у пракси ће постати план беде за украјински народ… Зеленски не треба да прави 'победничке планове'. Чека га један план – план капитулације. Никакви други планови неће проћи“, поручио је Шеремет.

Истовремено, шеф кримског парламента Владимир Константинов рекао је да су планови Зеленског о некаквој „победи“ пусте речи.
„За њега рат никада није ни постојао, он живи у другој димензији. Али све ће, као и увек, одлучити уместо њега и без њега“, оценио је он.
Зеленски је раније на Телеграму саопштио да је у потпуности припремљен „план победе“ Украјине, израђене су све тачке, кључна места и допуне. Раније је говорио да план, између осталог, садржи и „моћан пакет принуде Русије да оконча рат дипломатским путем“. Кремљ је рекао да је Русија свесна суштине кијевског режима, те да ће наставити специјалну операцију док не оствари своје циљеве.
Специјална операција у Украјини
Зеленски: Украјина живи по „плану Б“ у очекивању да САД одобри „победнички план“
Погледајте још:
Коментар