СПОРТ

Федерер није веровао у Алкараса: „Могу да му се извиним“

Роџер Федерер, прослављени швајцарски тенисер, стигао је у Берлин где ће се одржати Лејвер куп чији је он сувласник, а том приликом бивши број један нарочито се радује што ће видети Карлоса Алкараса, шпанског тенисера, коме дугује извињење.
Sputnik
Карлос Алкарас ће први пут играти на Лејвер купу, а томе се посебно радује Роџер Федерер који је једва чекао прилику да боље упозна младог Шпанца.
„Једва да познајем Карлоса Алкараса, тако да се радујем што ћу га први пут видети како игра уживо“, рекао је Федерер.
Швајцарски тенисер огрешио се о младог Шпанца 2019. године када није желео да понови тренинг са њим и зато сада жели да му се извини.
„Само сам једном тренирао с њим на Вимблдону још кад је био јуниор. Следећег дана ме је тренер питао: ‘Хоћеш поново да се загрејеш с њим?’, а ја сам одговорио: ‘Не, у реду је, радије бих се загрејао с његовим тренером, који је из моје генерације – Хуаном Карлосом Ферером’. Могу да се извиним Карлосу ове недеље”, рекао је Федерер.
Очигледно да Роџер није препознао таленат код Карлоса који је постао Грен слем шампион, а стигао је и до првог места на АТП листи.
На овогодишњем Лејвер купу требало је да учествује и Рафаел Надал, али се Шпанац повукао. Тим Европе чиниће Карлос Алкарас, Данил Медведев, Саша Зверев и Григор Димитров који је заменио Надала. Са друге стране у Тиму света су Алехандро Табило, Френсис Тијафо, Танаси Кокинакис, Тејлор Фриц, Бен Шелтон и Француско Серундоло.
СПОРТ
Милојевић пред Звездин сусрет са Бенфиком: Ово је велики успех за Србију
Коментар