ДРУШТВО

Гашић упутио саучешће породицама страдалих у саобраћајној несрећи код Ушћа

Министар одбране Братислав Гашић упутио је данас телеграме саучешћа породицама Лазовић и Кутлачић чији су чланови трагично страдали у судару путничког возила и возила Војске Србије код места Ушће на путу Краљево-Рашка.
Sputnik
„Ја вам се обраћам, пре свега као отац и деда, а тек онда као министар одбране. У овим тешким тренуцима примите најискреније и најдубље саучешће у моје име, као и у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије“, навео је Гашић у телеграму упућеном породици десетара Данијела Лазовића, припадника Друге бригаде Копнене војске.
Десетар Лазовић погинуо је у јучерашњој саобраћајној несрећи са своје троје деце.
„Ваша породица изгубила је сина и унуке. Војска Србије изгубила је часног и оданог војника. Србија је изгубила грађане, људе који би је градили и радовали се животу у њој. Сазнање да су се три невина дечија живота угасила у трену слама срце сваком човеку. У овом часу када ниједна овоземаљска утеха не може да вам ублажи бол, молим се Господу да вашој породици подари снаге да преброди ову трагедију“, написао је министар одбране.
Гашић је обећао да ће Министарство одбране и Војска Србије остати уз породицу Лазовић и пружити сву могућу помоћ и подршку.
У телеграму упућеном породици Дијане Кутлачић, која је такође погинула у несрећи код Ушћа, Гашић је написао да га је дубоко потресла „трагедија која је у трену однела Дијану, са још четири друга млада живота“ и да је „тај страшни догађај у болу и неверици ујединио целу Србију“.
„Молим вас да у име Министарства одбране и Војске Србије и моје лично име примите изразе искреног саучешћа поводом смрти ваше ћерке Дијане. Свестан сам да не постоје речи утехе које би вашој породици ублажиле осећај ненадокнадивог губитка. Као отац и деда придружујем се молитвама за покој душе ваше драге Дијане. Нека јој Господ подари рајско насеље“, навео је Гашић у телеграму саучешћа, преноси Министарство одбране.
ДРУШТВО
Троје деце међу петоро погинулих у судару аутомобила и војног возила на Ибарској магистрали
Коментар