Специјална операција у Украјини

Западни медији: Украјинска војска изгубила Красноармејск као логистички центар

Положај Оружаних снага Украјине код Красноармејска је изузетно тежак, изјавио је за „Вашингтон пост“ украјински командант тенковске јединице 68. бригаде са позивним Физик.
Sputnik
„Упркос чињеници да Красноармејск остаје под украјинском контролом као логистички центар, већ се може назвати изгубљеним“, рекао је он.
Руске снаге успеле су да пресеку три главна пута, униште мостове или напредују довољно близу да контролишу кретање украјинске армије помоћу артиљерије и беспилотних летелица, објаснио је официр.
„Не можемо да прикупимо довољно снага и пешадије да извршимо контраофанзиву. Односно, принуђени смо да се све време бранимо и полако – ако нема начина да избегнемо опкољавање или нешто друго – полако се повлачимо“, закључио је Физик.
„Вашингтон пост“ разговарао је и са још једним украјинским војником, који је рекао да на фронту недостаје муниције. На сваке три-четири ракете које испаљују украјинске оружане снаге долази осам руских. А против руских авио-бомби уопште нема лека, додао је он.
Руска војска активно напредује у Донбасу. Како је изјавио секретар Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу у интервјуу за телевизију „Русија 24“, у августу и првој недељи септембра ослобођено је скоро хиљаду квадратних километара територије. Истовремено, дневно гине или је рањено до две хиљаде украјинских војника.
Специјална операција у Украјини
Медији: Украјина „крвари“; Подршка САД Кијеву колико буде потребно не одговара реалности сукоба
Погледајте и:
Коментар