Специјална операција у Украјини

Амерички милијардер: План Зеленског довешће до трећег светског рата

Амерички милијардер Дејвид Сакс сматра да ће план украјинског председника Владимира Зеленског за окончање сукоба довести до избијања трећег светског рата.
Sputnik
„Зеленски је дошао у САД да би председнику (САД Џозефу) Бајдену представио свој изрекламирани ‘план победе’. Шта он предвиђа? 1) Хитан улазак (Кијева) у НАТО. 2) Ударе ракетама дугог домета. Другим речима, трећи светски рат“, написао је Сакс на свом налогу на друштвеној мрежи Икс.
Сакс је изразио наду да се амерички председник сећа разлога због којих је одбио реализацију оваквог плана Зеленског.
Раније је Зеленски изјавио да има план за окончање сукоба. Истовремено је одговорност за његову релизацију пренео на Бајдена.
Председник Русије Владимир Путин истакао је да Украјина без помоћи Запада не може да изводи нападе дубоко у територију Русије, јер је то могуће само коришћењем обавештајних података са сателита, које Украјина нема, већ су то сателити НАТО-а. Руски лидер је напоменуо да земље НАТО-а сада не разматрају само могућу употребу западног оружја дугог домета од стране Кијева: оне заправо одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб или не. Путин је нагласио да ће Москва доносити одлуке на основу претњи које се буду стварале за Русију.
Специјална операција у Украјини
Русија: Зеленски одабрао пут ескалације, нисмо упознати са његовим мировним планом
Погледајте и:
Коментар